Hverdagen som lærling

Hverdagen som lærling

- Å være lærling i West Elektro betyr alltid en lærerik dag, sier Tobias Dahle. Han er 1 av 17 lærlinger som sammen bidrar til utvikling, et ungt miljø og er med på de mange oppdragene vi har for våre oppdragsgivere. Hvert år søker vi nye lærlinger som ønsker å bli en del av laget.

- Å starte som lærling betyr å bli kjent med, og lære seg, nye begreper og utstyr som brukes i hverdagen. For hver dag som går så blir man bare bedre og skjønner mer av hva du holder på med. Det er moro å kjenne på mestringsfølelsen når man har utført en jobb, og det gir en ekstra boost i hverdagen både på humøret og kunnskapen, fortsetter Tobias Dahle Tobias Dahle

Lærlinger tilføyer oss nysgjerrighet, nytenking og er med på å forme oss for fremtiden. De er også en viktig vei for vår rekruttering og vi tenker alltid langsiktig når vi inngår lærlingkontrakter. 

- Interessant å få gjøre så mye forskjellig. West Elektro har jo en del prosjekter, som betyr mange varierte arbeidsoppgaver for lærlingen. De har kunder innen mange forskjellige industrier og næringer, så jeg får mulighet til å erfare mye innen telekommunikasjonsfaget, og dessuten bygge et veldig solid fundament og forståelse i yrket. I tillegg er det greit å ha mange lærerike kollegaer, sier Amund Bøe, førsteårslærling i telekommunikasjonsfaget

Mads Wollan og Amund Bøe

- For min sin del har det å jobbe med kollegaene mine vært en god opplevelse. Jeg fikk en god velkomst og ble fort kjent med folk på kontoret og montører som viste god interesse for de nye lærlingene sine. Det er også koselige fritidsaktiviteter som paintball eller gamingkvelder som vi blir invitert på, som hjalp meg å bli godt kjent med andre kollegaer 😊 Jeg kan trygt si at jeg ser fram til en god læretid i West Elektro, sier Stian Holsbrekken, lærling elektrofag. 

Stian Holsbrekken på arbeidsplass

- West Elektro er et veldig inkluderende firma, og det tok ikke lang tid før jeg følte meg som en del av laget, supplerer Marius Haugan, lærling elektrofag. Han startet som lærling i Havnerås Elektro, og ble med over til West Elektro under fusjonen i 2022.

Marius Haugan

- Det er utrolig kjekt med lærlinger og de alle tilfører oss litt ungdommelighet og et nytt blikk. Lærlingene er utrolig flinke og vil bli dyktige fagfolk. Nå er det på tide med en lærling som er jente, sier Hilde Johansen, regnskapsleder, med et smil. 

West Elektro har en lang tradisjon for å satse på lærlinger innen elektro, automasjon- og telekommunikasjonsfaget. Dette er en viktig del av selskapet sin policy i å rekruttere og lære opp fagpersonell slik at de får en best mulig praktisk og realistisk utdanning. Vi har til enhver tid mellom 12 - 18 lærlinger i bedriften, og de gjør en viktig og nyttig innsats i den daglige driften, samtidig som at vi bidrar i et viktig samfunnsoppdrag; å utdanne neste generasjons fagfolk innen elektro, automasjon og telekommunikasjon - som er en mangelvare i samfunnet i dag, sier Stein Hendnes, daglig leder. 

Pr. nå har vi hele 17 lærlinger, som alle nærmer seg sitt første fagbrev. Lærlingene er en viktig del av vår utvikling og i år ,som i fjor, søker vi nye lærlinger 😃

Bli med hjem til Nordmøre

03 april 2023

Torsdag 13. april møter du NEAS Gruppen på Bli med hjem på Clarion Hotel The Hub i Oslo 😃

Hils på Sander, Emil og Ask

07 mars 2023

Vi har gjennom vinteren ansatt ti nye lærlinger, hvorav tre startet 1. mars og resterende starter i august. Sander, Emil og Ask startet i forrige uke og de skal alle ta fagbrev som elektrikere.

Scroll til toppen